Publicerad
Smarta Hem, Hemautomation,IoT-Produkter,IoT,Möbler,Stilfull Heminredning, IoT-Lösningar,Smartodesign,Webbshop,Webbutik


Marina Börjesson är en kvinna med starkt driv och ambitioner. Hon har gedigen bakgrund av arbete av bland annat marknadsföring och affärsutveckling inom olika roller på olika nivåer. Hon har alltid drömt om att någon gång kunna starta något eget, och när möjligheten dök upp fanns det ingen tvekan. Cayab AB grundades i slutet av Augusti 2016 i Rimforsa. Syftet var solklart.

Att skapa en webbutik för IoT-produkter. (SmartOdesign). Idén till företaget har länge legat och grott, men först efter att ha undersökt marknaden lite mer noggrant sattes den i verket.

-Det har varit en hektiskt tid med att få allt på plats med allt som ska fixas och ordnas när man startar eget företag.Affärsplan och marknadsplan fanns redan i mitt huvud, det gällde bara att få ner allt på papper och köra igång. Som tur är finns det ett starkt nätverk av leverantörer och ett gott samarbete är att vänta! säger Marina Börjesson, företagets ägare och Vd.

Företaget vänder sig primärt till den tekniske privatpersonen och företaget som gärna vill ligga i framkant när det kommer till ny teknik. Sekundärt till privatpersoner och företag som gärna inreder stilfullt med smakrika detaljer av hög kvalité.

Idén bakomSmartOdesign är att den vanliga konsumenten lättare kan hitta och jämföra smarta-hemlösningar. Man upplever detta som lite svårt, och då finns SmartOdesign till deras hjälp. Man ska på ett enkelt vis själv kunna skapa ett flexibelt och mer miljöekonomisk hem/miljö att vistas i. Genom att addera stilfulla heminredningsdetaljer och smakfulla möbler för att skapa helhetskänsla uppnår man trygga och trivsamma miljöer. Om tid ges kommer företaget också att erbjuda konsulttjänster inom webboptimering. (Exempelvis uppsättning och driftsättning av hemsidor och internet-marknadsföring med sociala medier som verktyg.)

-Hos SmartOdesign, köper man inte bara en enskild produkt eller lösning. Det är detaljerna som gör helheten och en skön känsla av trygghet som man köper. Det skadar heller inte att det är snyggt för ögat, menar företagets grundare, Marina Börjesson.

SmartOdesign samlar de bästa varumärkena, stiligaste möblerna och mest smakfulla inredningen på ett och samma ställe. Kombinationen av smarta-hemlösningar, möbler och heminredning är ett vinnande koncept. SmartOdesign är först på marknaden att erbjuda samlade IoT-Lösningar tillsammans med tilltalande design. -Form och funktion är A och O. Vem har inte drömt om ett tryggt, hemtrevligt och stilfullt hem och sedan kunna flascha med smarta lösningar, säger Marina.

För att snabbt vara uppe på banan gäller det att ta in produkter av hög kvalité och gärna från kända varumärken. I företagets produktportfölj ingår bland annat handtillverkade möbler från Indien. De är gjorda efter gammal tradition och med hantverket i fokus. En annan del av sortimentet är smakfulla inredningsdetaljer tillverkade efter gammal svensk tradition där kvalité och design är det primära. Sortimentet utökas hela tiden men den genomgripande röda tråden är hög kvalité.

Företagets avdelning för Smarta-hemlösningar fylls på kontinuerligt. Marknaden för Smarta-hemlösningar visar en uppåtgående trend. Allt fler blir intresserade av IoT (Internet of Things) eller Smarta-Hemlösningar som det också kallas.

– Vi vill göra det lätt för gemene man att ta kontroll över sitt hem, samtidigt som man gör miljön en god gärning. Att ha kontrollen över vad som händer i hemmet, när man lägger sin dyrbara tid på något roligare gör att man skapar en trygghet, menar Marina. Trenden med Smarta Hem eller IoT är en uppåtgående spiral. Marknaden med nya produkter och lösningar utvecklas snabbt och det gäller att hänga med.

– Det är enkelt att leta runt efter enskilda lösningar i olika affärer, både online och off-line. Det är lätt att stirra sig blind på priset och särskilt på alla de jämförelsesajter som finns online, säger Marina.

SmartOdesign vill göra det enkelt för kunderna att lättare kunna jämföra alla produkter som finns. Det är en tuff djungel därute, och det är inte helt lätt att veta var man ska börja. – Det gäller att väga in en del andra faktorer också. Bland annat vad som skiljer de olika systemen åt samt vad eller hur de passar tillsammans. Bland det viktigaste är att ta hänsyn till vad som ska åstadkommas, vad som är det huvudsakliga syftet, vem/vilka som ska använda hemautomationen samt vilken fysisk miljö systemet ska installeras i. Det gäller att analysera sitt behov och börja i liten skala. Det finns många bra startpaket att börja med och prova sig fram och utöka varefter behovet förändras. Man får heller inte glömma att framtidssäkra sitt nätverk, iallafall så långt det är möjligt, menar Marina. Hos SmartOdesign finns produkter från den som vill börja med det enklaste till lite mer avancerade användare som kanske redan har en smarta-hemlösning och vill utöka.

Cayab har höga ambitioner med SmartOdesign och jobbar hårt redan från start med att ta marknadsandelar. Strategierna är sedan länge satta, kommunikationskanaler finns redan och webbutiken är så gott som uppbyggd. Mer kommer var så säker!

Cayab AB hade sin premiär den 1:e september 2016. Företaget grundades i Rimforsa av Marina Börjesson, tillika VD och Styrelseordförande. Cayab AB driver i huvudsak webbutiken www.smartOdesign.se

SmartOdesign erbjuder kunderna kända varumärken inom de utpekade branscherna samt handtillverkade produkter av mycket hög kvalité och lång tradition.. Följ & Gilla SmartOdesign på Facebook